Wyszukiwarka
Kontakt

Czynne:
Poniedziałek - piątek: 7:00 - 17:00
Doradca:
Tel. 00492932/9771-23
(mówimy po polsku i angielsku)
E-Mail:
info@lozyska-sklep.pl 

Polityka prywatności

Udostępnianie Twoich danych osobowych nie jest zalecane ustawowo ani umownie, ani też w celu zawarcia umowy, o ile w tekście poniżej nie podano innych informacji. Nie jesteś zobowiązana/-y do udostępnienia danych. Nieudostępnienie nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji. W odniesieniu do poniższych procesów przetwarzania danych zasada ta obowiązuje tylko w przypadku, gdy niniejszy tekst nie zawiera odmiennych informacji. „Dane osobowe” to wszelkie informacje, które odnoszą się do zidentyfikowanych lub możliwych do identyfikacji osób fizycznych.

Pliki dzienników serwerów
Można odwiedzać nasze strony internetowe, nie podając danych osobowych. Podczas każdego dostępu do naszej strony internetowej przeglądarka użytkownika przekazuje nam lub naszym dostawcom usług hostingowych / usługodawcom IT dane dotyczące korzystania, które zapisywane są w danych protokołu (tzw. plikach dzienników serwerów). Do tych zapisanych danych należy np. nazwa uruchomionej strony, data i godzina uruchomienia, adres IP, przesłana ilość danych i dostawca wysyłający zapytanie. Przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 punkt 1 lit. f RODO z tytułu uprawnionego interesu dotyczącego zapewnienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu poprawy naszej oferty.

Kontakt
Administrator
Skontaktuj się z nami, jeśli masz takie życzenie. Dane kontaktowe administratora przetwarzania danych znajdują się w naszej stopce redakcyjnej.

Kontakt z inicjatywy klienta za pośrednictwem e-maila
Jeśli z własnej inicjatywy skontaktują się Państwo z nami za pośrednictwem e-maila, będziemy zbierać Państwa dane osobowe (imię i nazwisko, adres e-mail, tekst wiadomości) tylko w takim zakresie, w jakim je Państwo podali. Przetwarzanie danych służy do przetwarzania Państwa zapytania związanego z kontaktem i udzielenia na nie odpowiedzi. Jeżeli celem kontaktu jest przeprowadzenie działań przedumownych (np. doradztwo w przypadku zainteresowania zakupem, przygotowanie ofert) lub jeżeli dotyczy on umowy już zawartej między Państwem a nami, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Jeżeli nawiązanie kontaktu następuje z innych powodów, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwagi na nasz przeważający uzasadniony interes polegający na przetworzeniu Państwa zapytania i udzieleniu odpowiedzi na nie. W takim przypadku, z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją, mają Państwo w każdej chwili prawo wniesienia sprzeciwu wobec opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO przetwarzania danych osobowych, które Państwa dotyczą. Państwa adres e-mail wykorzystamy tylko w celu przetworzenia Państwa zapytania. Państwa dane zostaną następnie usunięte z uwzględnieniem ustawowych okresów przechowywania, o ile nie wyrazili Państwo zgody na dalsze przetwarzanie i wykorzystanie.

Gromadzenie i przetwarzanie danych w przypadku korzystania z formularza kontaktowego
Podczas korzystania z formularza kontaktowego pobieramy Twoje dane osobowe (nazwisko, adres e-mail, tekst wiadomości) tylko w udostępnionym przez Ciebie zakresie. Przetwarzanie danych dokonywane jest w celu nawiązania kontaktu. Jeżeli celem kontaktu jest przeprowadzenie działań przedumownych (np. doradztwo w przypadku zainteresowania zakupem, przygotowanie ofert) lub jeżeli dotyczy on umowy już zawartej między Państwem a nami, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Jeżeli nawiązanie kontaktu następuje z innych powodów, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwagi na nasz przeważający uzasadniony interes polegający na przetworzeniu Państwa zapytania i udzieleniu odpowiedzi na nie. W takim przypadku, z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją, mają Państwo w każdej chwili prawo wniesienia sprzeciwu wobec opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO przetwarzania danych osobowych, które Państwa dotyczą. Twój adres e-mail wykorzystamy tylko w celu przetworzenia Twojego zapytania. Twoje dane zostaną następnie usunięte, o ile nie wyraziłaś/-eś zgody na dalsze przetwarzanie i wykorzystanie.

Zamówienia
Zbieranie, przetwarzanie i przekazywanie danych osobowych przy zamówieniach
Podczas zamówienia zbieramy i przetwarzamy dane osobowe tylko wtedy, jeśli jest to konieczne do realizacji i finalizacji zamówienia oraz odpowiedzi na zapytania użytkowników. Udostępnienie danych konieczne jest w celu zawarcia umowy. Nieudostępnienie danych uniemożliwia zawarcie umowy. Przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 punkt 1 lit. b RODO i jest konieczne do realizacji zawartej umowy. Dane są przekazywane na przykład wybranym przez użytkownika przedsiębiorstwom wysyłkowym oraz dostawcom dropshippingu, dostawcom usług płatniczych, oferentom usług związanych z realizacją zamówienia oraz dostawcom usług IT. We wszystkich przypadkach bezwzględnie przestrzegamy ustawowych przepisów. Zakres przekazywania danych ogranicza się do minimalnego poziomu.

Reklama
Używanie adresu e-mail w celu wysyłania newsletterów
Twój adres e-mail wykorzystujemy niezależnie od realizacji umowy wyłącznie dla własnych celów reklamowych do wysyłki newsletterów, o ile wyraziłaś/-eś na to wyraźną zgodę. Przetwarzanie danych odbywa się za Twoją zgodą na podstawie art. 6 (1) lit. a DSGVO. W każdej chwili możesz wycofać zgodę, nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania. W każdej chwili możesz zrezygnować z newslettera, wykorzystując w tym celu odpowiedni link w newsletterze lub wysyłając do nas stosowną informację. Twój adres e-mail zostanie następnie usunięty z bazy danych.

System gospodarki towarowej
Korzystanie z zewnętrznego systemu gospodarki towarowej. W celu realizacji umowy wykorzystujemy system gospodarki towarowej w ramach przetwarzania zlecenia. W tym celu Twoje dane osobowe, które zostały pobrane w ramach zamówienia, są przekazywane do GWS mbh, Willy-Brandt-Weg 1, 48155 Münster

Dostawcy usług płatniczych
Zastosowanie PayPal
Wszystkie transakcje PayPal podlegają deklaracji PayPal o ochronie danych osobowych. Deklarację znajdziesz pod
adresem https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=pl_PL

Pliki cookie
Nasza witryna internetowa wykorzystuje pliki cookie. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które zapisywane są w przeglądarce internetowej, wzgl. przez przeglądarkę internetową w systemie komputerowym użytkownika. Jeżeli użytkownik wywoła witrynę internetową, w systemie operacyjnym użytkownika może zostać zapisany plik cookie. Plik ten zawiera charakterystyczny ciąg znaków, który umożliwia jednoznaczną identyfikację przeglądarki podczas ponownego wywołania witryny internetowej. Pliki cookie są zapisywane na Twoim komputerze. Dlatego masz pełną kontrolę nad wykorzystaniem tych plików. Dzięki wybraniu odpowiednich ustawień technicznych na Twojej przeglądarce internetowej otrzymujesz informację przed wstawieniem plików cookie i możesz decydować o przyjęciu każdego z nich z osobna oraz uniemożliwić ich zapisywanie i przekazywanie danych. Pliki cookie, które już zostały zapisane, można w każdej chwili usunąć. Pragniemy jednak zwrócić uwagę, że w takim przypadku korzystanie przez Ciebie ze wszystkich funkcji niniejszej witryny internetowej może nie być możliwe w pełnym zakresie. Pod podanymi poniżej linkami możesz zasięgnąć informacji, w jaki sposób zarządzać plikami cookie (m.in. również je dezaktywować) w najważniejszych przeglądarkach.
Przeglądarka Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=pl
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Technicznie niezbędne pliki cookie
O ile w poniższej deklaracji o ochronie danych osobowych nie podano żadnych innych informacji, aczkolwiek te technicznie niezbędne pliki cookie stosujemy w tym celu, aby nasza oferta była efektywniejsza, bezpieczniejsza i przyjaźniejsza dla użytkownika. Ponadto pliki cookie umożliwiają naszym systemom rozpoznanie Twojej przeglądarki również po przejściu na inną stronę oraz oferowanie usług. Niektóre funkcje naszej strony internetowej nie mogą być oferowane bez stosowania plików cookie. Funkcje te wymagają, aby przeglądarka została ponownie rozpoznana również po przejściu na inną stronę. Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych). Przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO na podstawie naszego nadrzędnego, prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na zapewnieniu optymalnego działania witryny internetowej oraz kształtowania naszej oferty w sposób efektywny i przyjazny dla użytkownika. Z przyczyn, które wynikają z Państwa szczególnej sytuacji, w każdej chwili mają Państwo prawo sprzeciwić się opartemu na art. 6(1) lit. f DSGVO przetwarzaniu dotyczących Państwa danych osobowych.

Analiza
Korzystanie z Google Analytics
Na naszej witrynie internetowej korzystamy z usługi analiz internetowych Google Analytics firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia “Google”). Przetwarzanie danych służy analizie tej witryny internetowej i odwiedzających ją osób, a także do celów marketingu i reklamy. W tym celu, na zlecenie administratora tej witryny internetowej, firma Google będzie korzystać z pozyskanych informacji dla potrzeb analizy korzystania przez Ciebie z niniejszej witryny w celu sporządzania raportów o aktywnościach na witrynie oraz świadczenia na rzecz administratora witryny dalszych usług związanych z korzystaniem z witryny i internetu. Zbierane mogą być przy tym następujące informacje: adres IP, data i godzina wywoływania strony, ścieżka kliknięć, informacje o używanej przez Ciebie przeglądarce i urządzeniu, z którego korzystasz, odwiedzanych stronach, URL wcześniej odwiedzanej strony (witryna internetowa, z której nastąpiło przekierowanie na naszą witrynę), dane lokalizacyjne, dokonane zakupy. Adres IP przekazany przez Twoją przeglądarkę w ramach usługi Google Analytics nie jest kojarzony z innymi danymi przez firmę Google. Google Analytics wykorzystuje takie technologie, jak pliki cookie, webspace w przeglądarce i piksele śledzące, które umożliwiają analizę Twojego korzystania z witryny internetowej. Wygenerowane przez nie informacje na temat Twojego korzystania z tej witryny internetowej trafiają z reguły na serwer Google w Stanach Zjednoczonych, gdzie są zapisywane. Google opiera się przy tym na standardowych klauzulach umownych, które stanowią odpowiednią gwarancję ochrony danych osobowych; są one dostępne do wglądu pod adresem: https://policies.google.com/privacy/frameworks. Dostęp do danych użytkowników ma zarówno Google, jak i amerykańskie organy państwowe. Google może łączyć dane użytkowników z innymi danymi, np. historią wyszukiwania, osobistymi kontami, danymi dotyczącymi użytkowania innych urządzeń oraz wszystkimi innymi danymi, które Google udostępnił na temat
użytkowników. Anonimizacja IP na tej witrynie internetowej jest aktywna. Dzięki temu Twój adres IP zostanie najpierw przetworzony przez Google na formę skróconą w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub innych państw należących do Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Tylko w wyjątkowych przypadkach na serwer Google w Stanach Zjednoczonych przesyłany jest pełen adres IP, gdzie następnie jest skracany. Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. W każdej chwili możesz wycofać zgodę, nie ulega przy tym naruszeniu legalność dokonanego na podstawie udzielonej zgody przetworzenia danych do momentu jej wycofania. Szczegółowe informacje o warunkach użytkowania i ochronie danych osobowych znajdziesz pod adresem https://www.google.com/analytics/terms/de.html lub https://www.google.de/intl/de/policies/ oraz https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=de.

Wtyczki
Korzystanie z YouTube
Na naszej stronie internetowej korzystamy z funkcji zamieszczania filmów wideo YouTube firmy Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia; „YouTube“).YouTube to przedsiębiorstwo powiązane z Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Funkcja pozwala wyświetlać na stronie internetowej filmy zamieszczane na YouTube w ramce pływającej (iFrame). Jednocześnie aktywna jest opcja „Rozszerzony tryb ochrony danych osobowych”. W ten sposób YouTube nie będzie zapisywać informacji o osobach odwiedzających stronę internetową. Dopiero po obejrzeniu filmu informacje o tym zostaną przekazane do YouTube i tam zapisane. Twoje dane mogą zostać przesłane do Stanów Zjednoczonych. Transferów danych do Stanów Zjednoczonych nie reguluje żadna decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni stopień ochrony. Przekazywanie danych odbywa się między innymi w oparciu o standardowe klauzule umowne jako odpowiednie zabezpieczenia ochrony danych osobowych, dostępne pod adresem: https://policies.google.com/privacy/frameworks. Korzystanie z plików cookie lub porównywalnych technologii odbywa się za zgodą użytkownika na podstawie § 25 ust. 1 zdanie 1 TTDSG (niemiecka ustawa o ochronie danych osobowych w telekomunikacji i mediach elektronicznych) w powiązaniu z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane za ich zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Użytkownik może w każdej chwili odwołać swoją zgodę bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych prowadzonego na podstawie zgody do momentu odwołania. Szczegółowe informacje na temat gromadzenia i wykorzystania danych przez YouTube oraz Google, związanych z tym Twoich praw i możliwości ochrony prywatności znajdziesz we wskazówkach YouTube dotyczących ochrony danych osobowych (https://www.youtube.com/t/privacy).

Prawa osób, których dane dotyczą, i okres przechowywania danych
Okres przechowywania zapisanych danych
Po całkowitej realizacji umowy dane zostają zapisane najpierw na czas trwania okresu gwarancyjnego, a następnie z uwzględnieniem ustawowych, a w szczególności wynikających z prawa podatkowego i handlowego terminów przechowywania danych, a po upływie terminu usunięte, o ile nie wyraziłaś/-eś zgody na dalsze przetwarzanie i wykorzystanie.

Prawa osoby zainteresowanej
Jeżeli spełnione są wymogi ustawowe, przysługują Ci następujące prawa zgodnie z art. 15-20 DSGVO: prawo do informacji, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz możliwości transferu danych. Oprócz tego, zgodnie z art. 21 (1) DSGVO, przysługuje Ci prawo sprzeciwu na przetwarzanie danych, które opiera się na art. 6 (1) f DSGVO, jak również na przetwarzanie dla potrzeb reklamy bezpośredniej.

Prawo do wniesienia zażalenia do organu nadzorczego
Zgodnie z art. 77 DSGVO masz prawo do wniesienia zażalenia do organu nadzorczego, jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych nie odbywa się zgodnie z prawem.

Prawo sprzeciwu
Jeśli podstawę opisanego tu przetwarzania danych osobowych stanowi nasz uzasadniony interes zgodnie z art. 6 punkt 1 lit. f RODO, użytkownik ma prawo sprzeciwu w każdej chwili wobec przetwarzania danych ze skutkiem na przyszłość z przyczyn wynikających z jego szczególnej sytuacji. Po wniesieniu sprzeciwu przetwarzanie danych zostanie zakończone, chyba że będziemy mogli udowodnić bezwzględne przyczyny przetwarzania nienaruszające ochrony, które są nadrzędne wobec interesów, praw i wolności użytkownika, lub jeśli przetwarzanie służy dochodzeniu, wykonywaniu lub obronie roszczeń prawnych.

ostatnia aktualizacja: 10.01.2022

0.1487421989